Energetic Forum  
Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn Delicious Digg Reddit WordPress StumbleUpon Tumblr Translate Addthis Aaron Murakami YouTube 2019 ENERGY CONFERENCE - ONLY 150 118 99 71 63 12 SEATS AVAILABLE!

2019 Energy Science & Technology Conference
ONLY 150 118 99 71 63 12 SEATS AVAILABLE - LIMITED SEATING
Get your tickets now: http://energyscienceconference.com


Go Back   Energetic Forum > > >
   

Agriculture Organic farming, remineralization, rock dust, biochar, soil micro organisms and other discussion relating to soil, water and food.

* NEW * BEDINI RPX BOOK & DVD SET: BEDINI RPX

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-23-2014, 02:23 PM
Ruphus Ruphus is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 213
Deer Alarm

So I found this homemade alarm that uses a motion sensor and washing machine water inlet solenoid valve to set off a sprinkler when deer come around the garden.

Deer alarm

So I built it with what I had around and while testing it stopped working. The solenoids are 110v 8W and the motion senor is 110v 2.5amp not to exceed 140W. The sensor was one I had around but not used much but its the part that isn't functioning anymore. Do you think I burnt it up somehow running the solenoid? I don't want to buy another to do the same.

Thanks.
__________________
 
Reply With Quote
Sponsored Links

Download SOLAR SECRETS by Peter Lindemann
Free - Get it now: Solar Secrets

  #2  
Old 03-24-2014, 05:51 PM
Joit Joit is offline
Gold Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,993
I got something similar with a cheap Light with an Motion detector. I bought it for about 25 Bucks, it worked few days, and now, it only lights for the time what i adjust it after i did unplug it. I assume some of this Detectors are simple crap, i got an old one from a more or less reliable company and it worked for years. You could try to unplug and replug it and see if it works again for one time. Or just test it with a light if it still switch it on. I dont assume, when you adjust on that, from one of the screws at it, the brightness it will fix it again. Maybe it does, dont know. I did take mine appart but no idea what can be wrong at it. Not much parts on it and the sensor of course is again made that you cant fix it really when its damaged.
__________________
Theorizer are like High Voltage. A lot hot Air with no Power behind but they are the dead of applied Work and Ideas.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-24-2014, 11:18 PM
Ruphus Ruphus is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 213
Thanks Joit

I'm hoping many will tell me its most likely the sensor. Currently the sensor passed no current through the switch. So it is not "seeing" or the circuit is fried, but I wouldnt think the 8W solenoid would do that.
__________________
 
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2014, 07:51 AM
Joit Joit is offline
Gold Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,993
Yeah, i dont think too, its because of the solonoid, more that the sensor is simple crap. Mine switched an about 60 W bulb and still got damaged, even that some are rated for 1000watt. Not sure if its only the Potentiometer there what got wet or burned or any other bad contacts. I got at mine the light from Streetlights and thought its maybe to bright that it really works. So i put a bit tape on the sensor that it doesnt get direct light. That worked for about a week and then it was gone.
I was thinking about to buy a new one, but as usual, they maybe dont match into the Lamp because its all a unit. But they are actually cheap when you want a new one, you get one for about 10$.
motion sensor | eBay
I also dont think that your motors produce to much backspike that it can damage it. Another guess from me would be, that your motor takes to much current when it switch on, but at 8W, not really.
__________________
Theorizer are like High Voltage. A lot hot Air with no Power behind but they are the dead of applied Work and Ideas.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-25-2014, 09:39 PM
Ruphus Ruphus is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 213
Thanks again,

Yeah I will probably go get another sensor and cross my fingers. If it fails again, I'm done with it.
__________________
 
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Please consider supporting Energetic Forum with a voluntary monthly subscription.

Choose your voluntary subscription

For one-time donations, please use the below button.


All times are GMT. The time now is 11:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v1.4.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Shoutbox provided by vBShout v6.2.8 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
2007-2015 Copyright - Energetic Forum - All Rights Reserved

Bedini RPX Sideband Generator

Tesla Chargers